BRF Solvädersbyn

Välkommen till Brf Solvädersbyn!
Solvädersbyn är en bostadsrättsförening bestående av 124 par- eller radhus/lägenheter med tillhörande tomt. Området är beläget i norra Biskopsgården vid det vackra natur och fritidsområdet svartemosse.

Från början stod här Europas längsta hus som byggdes 1958 och revs 1995. 1995 var det VM i friidrott i Göteborg och Heden bebyggdes med småhus för deltagare. 124 st. av dessa hus (varav några hus även från OS i Lillehammer 1994) flyttades senare till Solvädersbyn och stod färdiga 1996 och de första inflyttningarna skedde under försommaren. Från början var Solvädersbyn hyreslägenheter men ombildades till bostadsrättförening 2002.

Nyheter

Miljöbelysning - byter till LED

2023-05-24

Miljöbelysning har påbörjat arbete i området för byte av alla lampor ovanför brevlådor och på stolparna runt vår by. För att de ska kunna byta lampan på utsidan förrådet behöver de kunna komma in där. Information kommer från dem ut till alla om schemat för bytet så alla kan se till att de får tillgång till utrymmet för bytet. Styrelsen har inte möjlighet eller nycklar till förråden så det är upp till varje medlem att ge dem tillgång till utrymmet under tiden de byter lampan. Bytet pågår under vecka 21.

Photo by Oleg Magni from Pexels 

Digitala hyresavier från Primär och information från styrelsen

Du kan registrera din mejladress på medlemsportalen hos Primärs Fastighetsförvaltning AB för att kunna ta emot hyresavier digitalt. Inloggning sker med BankID eller lösenord som finns på avierna:

https://primar.realportal.nu/

För att få information från styrelsen digitalt kan du skicka oss mejladressen och ge ditt samtycke till att använda den.

Medlemsavgift +15% från 1-april

2023-04-01

På grund av de höjda marknadsräntorna och ökade priser i allmänhet ser vi att det är nödvändigt att höja avgifterna med 15% fr o m 1 april 2023.

För en mer detaljerad beskrivning av de ökade kostnader finns informationen här.

Hitta informationsblad för avgiftshöjning här.

Information for increased fee in English here.

Välkomna till föreningslokalen!

Föreningslokalen finns på adressen Solvädersbyn 50 och har öppet på onsdagar 18.30-19.30.
Hälsningar Styrelsen

 Boende i Solvädersbyn har startat en grupp på Facebook. Den används inte av föreningens styrelse utan är för kommunikation grannar emellan. https://www.facebook.com/groups/998060330331298/